Á la carte
För sällskap på fler än 8 personer finns en separat sällskapsmeny. Hör av er så mailar vi er den.
Hemmas klassiska meny
670 kr/person
Klassisk Skagen & löjrom
Tore Wretmans klassiska Skagen med majonnäs, dill och pepparrot. Serveras på grillat surdegsbröd
Rosagrillad oxfilé & pepparsãs
Restaurangens pepparsås med 3 sorters peppar & dragon, smörglaserade grönsaker & potatisfondant
Hemmas crème brûlée & sockergratinerade päron
Len brûlée med smak av vanilj och passionsfrukt
Förrätter
Bifftartar & Wrängebäckost
Potatiskrisp, kapris, marinerade rödbetor, rã äggula, rödlök- och gräslök, pepparrot & Dijonaise
235:-
Potatisterrin & löjrom frän Bottenviken
Frasig terrin av mandelpotatis & lagrad prästost, gräslök- och rödlök, smetana
275:-
Gratinerade havskräftor & aioli
Havskräftor gratinerade med lagrad Svecia,
penslad med mild vitlöksolja, örtaioli, grillat surdegsbröd
255:-
Kantareller & Flarn av prosciutto (vegetarisk utan flarn)
Gräddstuvade kantareller, gratinerad med lagrad Svecia, smörstekt toast av surdeg
225:-
Havskräftssoppa
Mixad soppa av rostade havskräftor och aioli, vispad grädde och pernod, kräftstjärtar, pocherat ägg, krondillsolja
195:-
Varmrätter – kött
Rosagrillad oxfilé & pepparsas
Restaurangens pepparsäs med 3 sorters peppar & dragon, smörglaserade grönsaker & potatisfondant
375:-
Kronhjort & höstsvamp & friterad svartkäl
Svamprapsody i syrad viltsãs med sherry, Potatiskrokett med tryffelolja, persilja samt cheddarost, smäländska konjakslingon & plommon
345:-
Marmorerad svensk ryggbiff & bearnaisesäs
Marmorerad svensk ryggbiff, klassisk bearnaise med hög smörsmak, franska bönor- och rostade smätomater & pommes frites
385: –
Bifftartar & Wrängebäcksost & pommes frites. 1/I
Nymalen svensk flankstek, marinerade rödbetor, kapris, rà äggula, potatiskrisp , pepparrot, dijonaise
295:-
Varmrätter – fisk/vegetariskt
Svensk rödingfilé & vitvinssås
Pocherad röding frän norra Sverige, laxrom, krondillsmarinerad gurka- och grönt äpple, dillglaserad potatis
360:-
Pasta Linguini & skaldjur
Linguinipasta med smörmixad havskräftssäs- och gräslök, scampi, blämusslor, bläckfisk, friterad purjolök & riven italiensk härdost
295:-
Halstrad gösfilé & rosmarinsmör
Smörfräst kapris, dill- och citronglaserade rödbetor, mandelpotatispuré
355:-
Pankopanerad blomkål
Rostad paprikacréme med mandel, smörstekt svamp, friterad grönkäl & picklad morot
225:-
Desserter
Äppelganache & kanelstekta apple
Vitchoklad ganache med kompott gjort pa gröna äpple, Kanelstekta smäländska äpplen, äppelsorbet, havrecrumble
145:-
Hemmas crème brûlée & sockergratinerade päron
Hemmas klassiska brulèe smaksatt med mörk choklad
125:
Sensommarensfrukter i romlag & Hemmas vaniliglass & hasselnötter
Vi har marinerat körsbär, plommon, persikor i räsocker och mörk rom.
Härlig rom- och fruktsmak med Hemmas vaniljglass
Rätten toppas med rostade hasselnötter
145: –
Tre italienska ostar & plommonchutney
Utvalda ostar frän vär italienska leverantör
Serveras med nykokt chutney pà plommon frân Gränna, samt nybakat knäckebröd
Vi rekommenderar ett glas portvin till ostarna
150: –
Kvällen glasskula
Vi gör glass varje dag fräga, efter kvällens glass
65÷